Oops Festival

Program

PROGRAM

 

PROGRAMME 2018

16th-18th November

FRIDAY NOV 16

20.00 Performance: Splastic by Daily Fiction

21.15 Artist Talk w. Tora Balslev and Cath Borch Jensen

22.00 Drinks and Oops lounge

SATURDAY NOV 17

12.00 Exhibition opening: krop umulig

Cartoons by artist and activist Sarah Glerup

12.00 Experiment: Rube goldberg machine

12.00 Experience: Study room

12.30 Talk: Body Discipline & the Exhausted Anxious Self

-by philosopher Thomas Burø

16.45 Talk: Fat, Fat, Fat - Fatness as otherness in the history of Western culture

by speaker Dina Amlund

18.45 Performance: Terrible Sex Tips

by Cameryn Moore

20.00 Concert: Speak-easy jazz with Nola Jazz Band

21.15 Stand up show: Gender Euphoria

by Jamie MacDonald

Drinks and Oops lounge

SUNDAY NOV 18

11.30 Exhibition: krop umulig

Cartoons by artist and activist Sarah Glerup

11.30 Experience: Study room

12.00 Experiment: Rube goldberg machine

12.00 Talk: Soft machine - vulnerability and discipline in the athletic body

by athlete Frix Rode

13.00 Film screening: FETISH

by Topher Campbell

13.30 Q&A with artist and activist Topher Campbell

14.45 Talk: What kept me going

by Helle Harnisch

15.45 Performance Reading: from This is from Her

by Sofie Lebech 

16.45 Performance: Our Other Body

by Boaz Barkan

17.45 Event: Launch of the Oops 18 Rube Goldberg Machine

18.00 Oops sings with Thomas Vigild 

 

OOPS 18: BODIES

SPLASTIC 1.jpg

SPLASTIC

Daily Fiction by Tora Balslev - Dance performance

"Du danser min dans." Sådan udbrød spastikeren Cath, da hun første gang så en koreografi af Tora Balslev.

Tora Balslev arbejder med transformationer der gør kroppen til noget helt andet end en normal krop. I SPLASTIC udfører de to kvinder en synkron dans, hvor Tora oversætter Caths bevægelser til sin egen krop. I fordoblingen skifter perspektivet, der opstår en ny orden og Cath bliver essensen i den nye struktur.

 
Jamie square.jpg

Gender Euphoria

Jamie MacDonald - Stand-up
Billede af Mira Eskelinen

Gender Euphoria er James Lorien MacDonalds andet solo stand-up show, hvor han udforerdrer alle de aspekter af køn han kan komme i tanke om. Det her er ikke de pik og patter jokes du er vant til og bare for at sætte det i perspektiv er han transkønnet, homoseksuel invandrer i Finland. Fra glæden ved fake-it-til-you-make-it maskulinitet til hvad du kan (og aldrig burde) gøre med en aftagelig penis kan du forvente en bunke af historier så langt ude at de simpelthen må være sande.

 
NOLA LOVE Morten 1.jpg

New Orleans Vibes

NOLA LOVE - Koncert

En af genrens bedst swingende rytmegrupper med en erfaren og velsmurt blæsersektion, der giver blæserarrangementerne den power i top og bund, som vi kender fra New Orleans’ funky brassbands.

NOLA LOVE bringer afholdstiden til live i Oops smugkrogen og minder os om det amerikanske og historiske f*ck up som prohibition tiden var

Boaz 1.jpg

Our Other Body

Boaz Barkan - performance

Our Other Body undersøger internaliseret racisme, effekten af racisme på vores krop og den måde identitet indtager kroppen.

I opsætningen udforsker Barkan hvordan disse kræfter udleves i os og bruger et nøgent, levende lig som en teaterbase for en intim, legende og oprigtig diskurs omkring disse vigtige faktorer i vores liv. Det er en performativ anatomisk beskrivelse af et gemt organ som opbevarer racistiske ideer og påvirker funktionen og opfattelsen af vores egen krop.

 
Moore 5.jpg

Terrible Sex Tips: Live & Uncut

Cameryn Moore - performance
Directed af Sameena Zehra

Slut-shaming. Kapitalisme. Ringe dildoer. Det er alt sammen frit slag for dette fabelagtige seksualundervisnings-historiefortællings-show. Fra uventede underbukser til udendørs spilopper - tag med Cameryn når hun udforkser lystens strukturer og hvorfor ve skal smadre dem og starte igen fra bunden.

 
Frix 1 hori.jpg

Soft machine - vulnerability and discipline in the athletic body

Talk - Frix Rode
Billede af Anja Wettergren

Hvad sker der, når man går efter sin drøm og ikke lykkes? Er fejltagelser altid noget man lærer af? Og behøver de at være det?
Frix Rode undersøger fejltagelsen gennem den atletiske krops udfoldelser, disciplinering og vilkår. Hvordan spiller fejltagelser en rolle i atletiske sammenhænge, hvor kroppens succes eller fiasko er så synlig og målbar? Indsigt i den atletiske krops vilkår kan måske hjælpe os til at genoverveje vores blik på fejl og mangler i andre kontekster, hvor kroppen er under pres.

 
TOPHER CAMPBELL 1.jpg

FETISH

Topher Campbell – filmvisning + Q&A

Nøgen på New Yorks gader går Dr. Topher Campbell, forfatter, producer og performer, i protest mod at Sorte mænd er overrepræsenteret i fængselsbefolkningen på globalt plan. FETISH udforsker den mandlige Sorte krop som den opfattes i samfundet.

Sarah 1 hori.jpg

Krop Umulig

Sarah Glerup – Udstilling

I lægeverdenen bruger man den såkaldte "apparat-fejl-model" til at forstå, hvad et handicap som f.eks. muskelsvind er - nemlig en fejl i apparatet, en glitch i generne, der fik uventede konsekvenser for kroppen. Så sort-hvidt ser jeg det ikke. For mig er handicap noget, der opstår i mødet mellem kroppe og omverden, når de to ting spiller dårligt sammen. Det betyder, at dét, der er et handicap i én kontekst ikke nødvendigvis er det i en anden. Nogle gange kan det ligefrem være sådan, at det, der af læger klassificeres som en fejl, kan blive en fordel.

Sofie 1 H.jpg

This Is For Her

Sofie Lebech – performance oplæsning

This is for her omhandler tortur og terapi. På scenen er to kvinder. Et offer og en gerningsmand. En patient og en terapeaut. Tortur og terapi er for to. Der er altid en anden person. Tortur handler om at ødelægge evnen til at stole på andre mennesker. Det tager kun et øjeblik, men det tager uendeligt lang tid at komme tilbage til hverdagen igen.

Thomas Vigild 1 H.jpg

Thomas Vigild

Billede af Mathias Ambus

Thomas vil søndag skabe en ægte weekend-lounge stemning ved at spille en masse sange om at fejle på klaver. Vi bliver nok også nødt til at fejle sammen og synge med på nogle af dem. Dette bliver vores farvel til Oops 2018.

Dina prøve 1.jpg

Tyk Tyk Tyk

Dina Amlund – Talk

Vi har alle lært at i ”de gode gamle dage” var det accepteret, ja endda fejret, at være tyk. I de tider hvor ikke alle havde nok mad og de fleste arbejdede hårdt på landet, så var tykhed set som et tegn på velstand og alle ville gerne være tykkere.
Forkert! Tykfobien er en struktur i Vestlig kultur som er lige så gammel som selve den Vestlige kultur.
I dette oplæg vil jeg vise eksempler på tykfobi i kunst, litteratur, mode og karikaturer for at vise dig at Vesten altid har hadet tykke kroppe, og har brugt varierende argumenter for at retfærdiggøre deres had.

Helle 1.jpg

What kept me going

Helle Harnisch – Talk

Baseret på hendes feltarbejde med store børn og unge voksne som tidligere har været associeret med den væbnede bevægelse 2The Lord’s Resistance Army2 i det nordlige Uganda, inviterer Helle Harnisch dig indenfor til at reflekterr over trauma og robusthed i en kontekst, hvor fattigdom og dødelig vold var en del af ens opvækst.
Helle bringer hendes egen position som en priviligeret Europæisk kvinde, med en PhD i Educational Psychology ind i dette reflektive rum og starter en samtale om hvad hun lærte under hendes research i det nordlige Uganda, og senere efter hun vendte retur til Danmark.

 
study room 1.png

Study Room

Udforsk en samling af tekster, bøger, videoer og podcasts som omhandler intersektionen mellem temaet Kroppe og fejl.

Rube 1 hori small.jpg

Storm P maskine bygning

Under hele festivalen vil et dedikeret team af spiludviklere bygge en Storm P maskine. Søndag når festivalen lakker mod enden vil den blive aktiveret for den første gang. Vil det hele lykkedes eller vil den fejle spektakulært? Lige meget hvad, så bliver det den perfekte Oops Maskine!

Burø1 H.jpg

Body Discipline & the Exhausted Anxious Self

Thomas Burø - Talk
Billede af Nina Larissa Bassett

I begyndelsen af det 21. århundrede var den slanke, trænede og stærke krop blevet en kulturelt dominerende ideal som mange forsøgte, og fejlede, at nå. I dette oplæg udforsker jeg det fitness regime som et udtryk for det bekymrede selv, som er udmattet af at leve i et samfund som er gennemsyret med risiko overvejelser, performance kultur og økonomisk usikkerhed.